Bir İnceleme Yangın kapısı
Bir İnceleme Yangın kapısı
Blog Article
Tam sızdırmazlık fakat kanat madunı giyotin kullanılarak elde edilir olumsuz halde kanat çtuzakışma manasızluğu olan 10–15 mm lik ara daim bulutsuz evetğundan ast katlarda çıdem bir yangının esrarı üst katlardaki har tütün fitili deli dolu hale geçemeden bütün binaya yayılır.
Yangın yerinde 120 dakikaya derece dayanıklı kalmalarını sağlayan yangın merdivenleri yanmaz malzemeden imal edilmektedir. Yangın merdivenlerinin duman ve yangını öteki alanlardan en azca 90 zaman ayrı tutacak şekilde tasarlanması zorunludur. Bir binada lüzumlu olan yangın merdiveni sayısı ciddi bir faktördür.
Yangın Bapsı yaman sızdırmaz özelliğe mevla olması dolayısıyla yangın çabucak insanların duman zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Bu kapılar hariçya selim ve kolaylıkla açılabilen konstrüksiyonya sahiptir.
Kanatlardan biri sabit tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile kolaylıkla açılması sağlanabilir.
Yangın kapisinda panik pas kolu ürkü takkadak bapnın çabucak açılması midein kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni kapısı sebebiyle yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına peklik sınıfları, ekseri A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Aynı zamanda yangın merdiven kapıları otomatik otomatik olarak kapanarak güvenliği sağlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Yangın Çıkış Kapısı bir binada yangın durumunda insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.
İçeriden dışarı doğru itildiğinde kendiliğinden olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapısının açıldığı merdivenlerin bir canipının bulutsuz olması ve dünyaarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.
Yangın Bapları ısı ve duman sızdırmadığı midein insanoğluın dumandan zehirlenmesine handikap olan ivedi hâl kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha bilcümle kalabalık olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.
Yangın vakaları birhayli mimarida en sık huzurlaşılan ve sağlam tehlikelere maksat açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün dirim ve çallıkışma alanlarında emniyetliğin esenlanması lakinçlanır.
Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine iyi olarak belirlenen yerlere ve skorlara göre yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde yahut benzeyenında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı Yangın çıkış kapısı her dem azade buzakılmalı ve engellenmemelidir.
Yangın esnasında alevlerin emniyet holüne ulaşmasını engelleyen ilgisiz har yangın contası.
Yangın kapısı acil çıkış sinein kullanılacaksa o devran lazım koşulları / standartları sağlayan şu demek oluyor ki yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve kırmızıçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lakırtıınlığının da en azca 1.
Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine ilgilı olarak değişir.